Vårt Sjöbo – Blå

Idag på samlingen innan lunch så hade vi en bokstund med alla barnen efterföljd av ett experiment med vatten, en tallrik och en whiteboard penna.

Vi tittade i boken Halvans 1-2-3 och pratade stegvis kring dem olika delar som behövs i en bil. Under tiden så ritade vi med en whiteboard penna bildelarna på en tallrik. Långsamt formades alla strek till en bil med ratt, hjul och lyktor. När bilen var klar så hällde vi vatten på tallriken och bilen började röra på sig. Detta är möjligt då oljan i whiteboard pennan flyttar till ytan i kontakt med vatten.


Reaktioner från barnen:

Skratt och glädje samt kommentarer som bilen, wow och inte röra (ville inte bilen skulle gå sönder). Barnen flyttade runt med tallriken för att få bilen till att röra på sig.

Jag frågade om barnen ville göra det en gång till och hela gruppen skrek ja. Jag frågade då vad vi skulle rita och några svarade en lastbil. Även lastbilen kunde flyta. Efter lastbilen sa några av barnen traktor så vi testade att rita en traktor. Dock blev traktorn för stor första gången så vi fick göra om den men då gick det bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *