Utforskning av utemiljön

Tisdag förmiddag introducerade vi web ägget, ett trådlöst förstörringsglas som är format som ett ägg. Den kan förstora upp till 40 gånger, och kopplas till en IPad så att barnen kan se vad som händer när man förstora. Man kan även ta bilder med web ägget för att kunna spara det som barnen och vi har upptäckt tillsammans. 

Barnen fick först hjälpas åt att samla en massa naturmaterial som stenar, sand, löv och grenar som dem fick ligga på en bricka. Efteråt samlades vi runt ett bord och började kolla på det vi samlat genom web ägget. Det väckte stor förundran och intresse hos barnen. Sen började vi kolla på huden på händerna och armarna, mössan, håret, jackorna och andra förslag barnen kom med under aktiviteten. Dem tyckte att deras hår såg ut som spaghetti. Alla barn ville vi skulle kolla deras hud på handen och mössan så alla fick testa. Det var även stora barn som anslöt sig till aktiviteten och det slutade med en rundvandring på gården var vi hittade is, en myra och annan insekt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *