Barnen odlar!

Under min praktik har det odlats i Linnestugans båda ateljéer. Under några tillfällen har barnen sått allt möjligt ätbart. Ärtor och solroskärnor som båda växer upp till små smaskiga skott. Några har sått kryddor andra har planterat små lökar vars blast går att använda som gräslök. Idag tog vi äppelkärnor från fruktstunden och sådde. I denna aktivitet har vi övat många saker som finmotorik och pratat om hur växter och träd börjar som små frön och vad som behövs för att få dem att gro.

I läroplan för Förskolan står under utveckling och lärande står: Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Verksamheten ska bidra till att barnen utvecklar en förståelse för sig själva och sin omvärld. Utforskande, nyfikenhet och lust att lära ska utgöra grunden för förskolans verksamhet.  // Jenny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *