Snickrat ihop ett leksaks kök

Barnen har fått vara delaktiga i att snickra ihop deras nya leksaks kök, inne i lekrummet på ingång röd. De visade intresse för detta men samt också för En kreativitet genom att leka med pappkartonger där byggmaterialen kom i. Vi upplevde att leken i nya köket fick ny inspiration i vår familje hörna.

Barnens kommentarer:

  • skruvmejsel
  • jag vill hålla
  • Pappkartong- en båt
  • pappkartong- en hatt

Läroplanen: förskolan ska sträva efter att varje barn:

-utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap

-utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra. ( läroplanen för förskolan.lpfö98/10.s10)

 

image

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *