Gul färgjakt

För att introducerar vår nya tema om Gul så började vi med en fruktstund där vi visade en gul hatt och ett par gula glasögon som barnen fick testa och sen sjöng vi en sång.

Gul gul gul är mössan på mitt huvud

Gul gul gul är dräkten som jag bör

Allt som är gult gult tycker jag är vackert

För min lilla vän är kycklingen

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama (Läroplanen för Förskolan).

image

Efter vår fruktstund så gick vi vidare in bland husen och gick på jakt efter saker med gul färg. Vi och barnen hittade jättemånga saker som var gula bland annat hus, blommor, snäckor med mera. Under färgjakten kom barnen med fler kommentarer om gul när dem upptäckte saker. De flesta pekade bara och så la vi till vad det var. Andra pekade och sa t.ex. en gul sten.

Förskolans ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserat innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld (Läroplanen för Förskolan).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *